تفاوت امولاتور (Emulator) با سیمولاتور (Simulator) چیست؟

تفاوت امولاتور (Emulator) با سیمولاتور (Simulator) چیست؟

تفاوت امولاتور (Emulator) با سیمولاتور (Simulator) چیست؟

دنیای تکنولوژی پر از اصطلاحات و کلمات مشابه هم است. بعضی از این اصطلاحات وقتی به فارسی ترجمه می‌شوند، یک معنی یکسان را می‌دهند در حالی که از نظر تخصصی با یکدیگر تفاوت دارند.

یکی از همین موارد در ظاهر یکسان، کلمه‌های Simulator و Emulator هستند. هردوی این لغات به فارسی، «شبیه‌ساز» معنا می‌شوند و حتی بسیاری از افراد این دو کلمه را یکی می‌دادند. ولی وقتی به تعریف اصلی کلمه و کارکرد هر کدام می‌پردازیم، می‌بینیم که نباید جای یکدیگر به‌کار برده شوند.

امولاتور (Emulator) چیست؟

امولاتور به نرم‌افزار یا سخت‌افزاری گفته می‌شود که سعی دارد ویژگی‌های یک نرم‌افزار یا سخت‌افزار دیگر را تقلید کند. مثلا امولاتور اندروید BlueStacks سعی می‌کند تا رفتار و ویژگی‌های یک گوشی اندرویدی را تا حد ممکن، روی کامپیوتر تقلید کند. درنتیجه شما می‌توانید بسیاری از بازی‌ها و برنامه‌های اندرویدی را با استفاده از این امولاتور، روی سیستم خود نصب کنید. بسیاری از افراد با Emulator بیشتر از Simulator آشنا هستند و حداقل یک بار از آن استفاده کرده‌اند.

درواقع امولاتورها رفتار نرم‌افزار یا سخت‌افزار خاصی را روی سیستم شما شبیه‌سازی می‌کنند. Emulator سعی در شبیه‌سازی تمام دستگاه اصلی را دارد. مثلا شبیه‌ساز پلی استیشن 2 در کامپیوتر به نام PCSX2، ویژگی‌های سخت‌افزاری پلی استیشن 2 مثل تعداد و سرعت چرخه CPU و GPU را تقلید می‌کند.

سیمولاتور (Simulator) چیست؟

Simulator به نرم‌افزاری گفته می‌شود که می‌تواند فقط بخش نرم‌افزاری از دستگاه اصلی را تقلید کند. برخلاف امولاتورها که کل سخت‌افزار را شبیه‌سازی می‌کنند، سیمولاتور فقط یک سری از ویژگی‌های دستگاه اصلی را شبیه‌سازی می‌کند نه کل دستگاه را.

شاید بپرسید که وقتی می‌شود کل یک سخت‌افزار را شبیه‌سازی کرد، چرا باید فقط بخش نرم‌افزاری آن را شبیه‌سازی کنیم؟ به بیان دیگر: چرا Simulate کنیم وقتی که می‌توان Emulate کرد؟ چون امولاتور کل دستگاه اصلی را شبیه‌سازی می‌کند، سیستم شما باید از دستگاه اصلی که می‌خواهید شبیه‌سازی کنید قوی‌تر باشد. برای همین، خرج اضافه‌ای برای خرید و تهیه یک کامپیوتر قوی‌تر روی دست فرد می‌گذارد. اما برای سیمولاتور، سیستم موردنیاز کامپیوتر شما می‌تواند هم‌تراز دستگاه اصلی باشد. همچنین چون فقط شبیه‌سازی نرم‌افزاری مهم است، برای همین به پردازنده‌های کامپیوتر فشار نمی‌آید. درواقع سیمولاتور بیشتر برای «آنالیز و مطالعه» کاربرد دارد. در ادامه همین مقاله می‌خوانید که Simulator و Emulator هرکدام در چه کارهایی استفاده می‌شوند.

سیمولاتورها با زبان برنامه‌نویسی سطح بالا (High-level Programming Language) نوشته می‌شوند. همچنین توجه داشته باشید که چیزی به اسم «Android Simulator» وجود ندارد! تمام شبیه‌سازهای اندروید از نوع Emulator هستند.

درنتیجه:

Emulator: شبیه‌سازی نرم‌‍‌افزاری و سخت‌افزاری

Simulator: فقط شبیه‌سازی نرم‌افزاری

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید